Topmenu

De kunst van het combineren

Ook als je geen tijd, zin of talent hebt voor bloemschikken, kun je mooie decoraties maken. In dit artikel delen we graag enkele ideeën hiervoor.

Op de onderstaande foto’s zie je een flinke cementvaas waarop we een vachtje van kunstbont hebben gelegd. In de vaas hebben we een speervormig ornament gezet, dat we gemaakt hebben van Eucalyptus en wikkeldraad.

Cementvaas met olijfbladkrans

Op het vachtje hebben we een decoratiebol en 2 geweitjes (van kunststof) gelegd en een kransje – gemaakt van gedroogde Olijftakken waarover we een klein beetje witte verf gespoten hebben. Tot slot hebben we een paar grote stukken witte Asparagus in de vaas gezet en enkele kleine stukje Asparagus tussen het kransje gestoken. Zo, heb je heel lang plezier van deze combinatie.

Cementvaas met olijfbladkrans-2

Op de onderstaande foto’s hebben we op enkele hoorns, een zelfgemaakte hoorn van Dadelbessen en een zelfgemaakt kransje van gedroogde Olijftakken gecombineerd met een besneeuwde bol van dennentakken (zijde) en ‘kerstballen’ van porselein (Rivièra Maison) op een eenvoudige witte schaal gelegd.

Schaal met hoorns en dadelbessen-3

Voor de hoorn van Dadelbessen hebben we eerst een vorm gemaakt van krantenpapier en deze vervolgens omwikkeld met trosjes Dadelbessen m.b.v. zilverkleurig wikkeldraad. De bessen blijven jarenlang mooi.

20161217_114053

Een stukje lint aan de Rivièra Maison geeft een lieflijk accent aan de verder stoere schikking. Een stukje ruw touw staat ook mooi.

Door mooie spulletjes te presenteren op een taartplateau en/of onder een stolp creëer je in no time een in het oog springende decoratie. Op de volgende foto hebben we een bord op een taartplateau gezet. In het bord hebben we een waxinelichthouder met daarin een (kerst)bal, een zijden bloementakje en een klein geweitje (kunstof) geplaatst met daarover heen een glazen stolp.

Stolp met decoratiematerialen

Op de laatste foto hebben we in een houten schaal met een organische vorm (de schaal is voorzien van een dun laagje witte verf) een vachtje van de rommelmarkt gelegd met daarop een parelmoerkleurige decoratiebol, een hoorn met daarin een toefje zijden Hortensia en een paar geweitjes gelegd.

Schaal met vachtje

We hopen, dat je inspiratie hebt opgedaan met deze voorbeelden en dat je mooie combinaties gaat maken met de spullen, die je zelf in huis hebt, zelf hebt gemaakt of hebt gevonden op de rommelmarkt of in die ene leuke winkel …

Succes !

, , , ,

Comments are closed.